Zoon van Kassander Van ’t Roosakker Z wordt 2de in de CSI2* GP van Bourg en Bresse

/
Stamboek
Kailash Heureka Z - Enzo Chiarotto - ©Enzo Chiarotto

© Enzo Chiarotto

In Frankijk was het afgelopen weekend uitkijken naar het internationale concours van Bourg-En-Bresse, waar er zowel een vier- als een tweesterrencompetitie op het programma stond. De CSI2* GP op zondagmiddag werd er bijzonder succesvol voor onze blauw/gele kleuren, want we kregen er niet één maar wel twee Zangersheide paarden op het podium.

De beste prestatie kwam daarbij van de Franse ruiter Enzo Chiarotto en de nog maar 8-jarige vos hengst Kailash Heureka Z, een zoon van onze voshengst Kassander van ’t Roosakker Z en Verdi TN die gefokt werd door Luc Henry en J.J. Remijnse. Chiarotto en Kailash Heureka Z waren een van de 8 combinaties die de basisomloop foutloos wisten te doorlopen en zo een plekje in de barrage wisten veilig te stellen. In die barrage wisten ze hun feilloze prestatie vanuit de basisomloop nog eens te herhalen en hun finishtijd van 41.70 seconden was uiteindelijk goed voor de 2de plaats in het klassement.

Maar we kregen tijdens deze CSI2* GP dus ook nog een tweede Zangersheide-paard op het podium en daarvoor zorgde Chiarotto’s landgenote Lou Favede met de 9-jarige merrie Ariba Ter Elzen Z, een dochter van Air Jordan Alpha Z en Heartbreaker uit de fokkerij van Werner Heuninckx. Ook Favede en Ariba Ter Elzen Z waren in de barrage op geen foutje te betrappen en met een finishtijd van 43.17 seconden namen zij uiteindelijk de 3de plaats voor hun rekening.

In de CSI4* competitie wist de Zwitserse ruiter Pius Schwizer een overwinning te behalen met de 10-jarige merrie Scarlina de Tiji Z, een dochter van Hunter’s Scendro en Kannan die gefokt werd door Tim Van Tricht en Jill Smits van T&J BV. Tijdens de 1.50m hoofdrubriek op zondag waren Schwizer en Scarlina de Tiji Z een van de 9 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage en daarin wisten ze de concurrentie te overklassen met een foutloze ronde in 36.21 seconden.

Maar ook de andere podiumplaatsen tijdens deze rubrieken kleurden blauw en geel dankzij de Britse amazone Lily Attwood met haar 14-jarige ruin Cor-Leon Vd Vlierbeek Z (Calvaro F.C. x Omar – F: De Vlierbeek) en de Franse ruiter Nicolas Deseuzes met de 11-jarige hengst Eldorado Sunheup Z (Eldorado van de Zeshoek x Quartz du Chanu – F: Carine Groualle Elevage Sunheup). Ook zij hielden het in de barrage opnieuw keurig foutloos, maar haalden de meet in respectievelijk 36.76 seconden en 38.33 seconden. Tijdens de openingsdag op donderdag wisten Deseuzes en Eldorado Sunheup Z bovendien ook al een 3de plaats te behalen tijdens de 1.40m rubriek.

Tenslotte was er op vrijdag ook nog een 3de plaats weggelegd voor Pius Schwizer met de 11-jarige vos ruin Chelsea Z, een fokproduct van Willy Sijbers die het bloed van Chellano Alpha Z combineerde met dat van Cicero Z. Schwizer en Chelsea Z behaalden hun 3de plaats tijdens de 1.50m hoge speedclass, waarin ze voor een foutloze ronde zorgden.