Zilver voor Call Me de Muze Z in de CSI2* GP van Bonheiden

Stamboek
Call Me de Muze Z - Andres Vereecke - ©Sportfot

© Sportfot

Afgelopen weekend vond er niet alleen veel internationale actie plaats buiten onze landsgrenzen, maar ook in eigen land werd er op topniveau gesprongen. De place to be was ditmaal het Hippisch Centrum van Jumping Bonheiden, waar er een tweesterrenconcours op het programma stond.

Tijdens de slotdag op zondag werd de CSI2* Grand Prix verreden, waarin de Belgische ruiter Andres Vereecke een podiumplaats wist te veroveren met de 12-jarige schimmelmerrie Call Me de Muze Z. Deze dochter van Clarissimo Z en Ramiro Z werd gefokt door Joris De Brabander en niemand minder dan Leon Melchior. Vereecke en Call Me de Muze Z hadden op vrijdag al indruk gemaakt met een 9de plaats in de Longines Rankingproef en herhaalden hun sterke vorm in de Grand Prix. Als een van de 16 combinaties die zich plaatsten voor de barrage, slaagde het duo erin opnieuw foutloos te blijven. Ze wisten daarbij de klok te stoppen in 34.00 seconden en verzekerden zich daarmee van een mooie 2de plaats in het klassement.

Verder liet ook Dirk Demeersman zich opmerken in de CSI2* GP en dit samen met zijn 8-jarige hengst Cote d'Or Z. Deze zoon van Carambole en Diamant de Semilly, gefokt door Stal Cavallini, wist onder het zadel van Demeersman eveneens foutloos te blijven in de barrage. Het duo had echter 36.30 seconden nodig om de finish te bereiken, wat hen een 6de plaats in de prijzen opleverde.

Een andere opvallende combinatie in Bonheiden was Christophe Vanderhasselt met de 10-jarige ruin Kraque Boom d'Avifauna Z, een fokproduct van BV Avifauna, dat het bloed van Kannan combineerde met dat van Kashmir Van Schuttershof. Na al een sterke 5de plaats te hebben behaald in de Longines Rankingproef op vrijdag, verzekerden ze zich in de CSI2* GP van de 8e plaats in het klassement.

Tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef op vrijdag ging de overwinning met veel overtuiging naar Anthony Wellens met de 9-jarige merrie Da Silva Van't Schaaphof Z, een dochter van Diamant de Semilly en Clinton, gefokt door Maurice van de Walle. Wellens en Da Silva Van't Schaaphof Z wisten het zowel in de eerste ronde als in de tweede ronde foutloos te houden en met een indrukwekkende finishtijd van 43.48 seconden hadden ze bijna 3,5 seconden voorsprong op de concurrentie.

Wie eveneens een overwinning wist te behalen in Bonheiden was Pieter Clemens met de 9-jarige ruin Cosibi EMS Z, een zoon van Cosimo M en Toulon, gefokt door Erik Nagels en Martine Boyen. Clemens en Cosibi EMS Z wonnen de 1.40m rubriek op donderdag, waar ze met een finishtijd van 63.76 seconden een comfortabele voorsprong hadden op hun concurrenten.

Tenslotte waren er ook nog twee combinaties die dit weekend een 3de plaats wisten te behalen. Tijdens de 1.40m rubriek op donderdag was die eer weggelegd voor Gregory Wathelet met de 8-jarige ruin Dillen 111 Z (De Flor 111 Z x Clovis – Stud 111) en in de 1.40m rubriek op zaterdag waren het de Oekraïner Oleksander Prodan en de 10-jarige schimmelruin Coconut A&T Z (Cicero Z x Wander van de Mispelaere – Fokkerij Sneppe en De Reviere) die de laatste podiumplaats wisten te bemachtigen.