Stamboek
Dexter Fontenis Z - Simon Delestre - ©LGCT

© Longines Global Champions Tour

Met de Longines Athina Onassis Horse Show in Ramatuelle/St. Tropez was men afgelopen weekend in de Longines Global Champions Tour reeds toe aan de 6de etappe van het seizoen. Op vrijdag was het er uitkijken naar de befaamde teamcompetitie van de Global Champions League en daarin wisten opnieuw enkele Zangersheide-paarden hun beste beentje voor te zetten.

De meest in het oog springende naam daarbij was die van de 11-jarige zwarte ruin Dexter Fontenis Z, de zoon van Diarado en Voltaire die gefokt werd door S.C.R.I.S.Ky Horses en een van de toppaarden van de Franse ruiter Simon Delestre. Na reeds een 4de plaats behaald te hebben tijdens de 1.45m rubriek op donderdag verschenen Delestre en Dexter Fontenis Z op vrijdag aan de start tijdens de eerste ronde van de Global Champions League en daarin wisten ze opnieuw te imponeren. Als een van de laatste combinaties aan de start snelden ze namelijk naar de finish in 66.25 seconden, waarmee ze het individuele klassement in deze eerste ronde op hun palmares wisten te schrijven!

Dexter Fontenis Z - Simon Delestre - ©LGCT (1)

Wie ook sterk voor de dag kwamen tijdens deze eerste ronde waren de Belgische ruiter Nicola Philippaerts en zijn 12-jarige vos merrie H&M Luna van ’t Ruytershof Z, de dochter van Zangersheide-icoon Levisto Z en For Pleasure die gefokt werd door de familie Van Den Branden van Stal ’t Ruytershof en met wie Philippaerts in april nog de LGCT Grand Prix van Mexico City won. Philippaerts en H&M Luna van ’t Ruytershof Z wisten eveneens voor een feilloze prestatie te zorgen en met een finishtijd van 69.08 seconden namen zij de 5de plaats voor hun rekening.

Maar ook tijdens de tweede en beslissende ronde was er blauw/geel succes dankzij de Amerikaanse ruiter Kent Farrington en de 10-jarige merrie Toulayna, een dochter van Toulon en Darco die bij fokker Jasper Doucé geboren werd als Toulayna van het Bloesemhof Z. Farrington en Toulayna slaagden er tijdens deze 1.60m rubriek in om alle balken keurig in de lepels te houden en deze prestatie leverde hen een mooie 2de plaats op in het klassement.

Verder bevestigde ook de Belgische ruiter Thibeau Spits opnieuw de goede vorm van zijn 9-jarige zwarte hengst Impress-K van ’t Kattenheye Z, de zoon van Indoktro-K Van ’t Kattenheye en Vagabond de la Pomme uit de fokkerij van Tony Raman en Mieke Strobbe. Nadat Spits en Impress-K van ’t Kattenheye Z hun concours in St. Tropez begonnen met een 10de plaats tijdens de 1.40m rubriek op donderdag wisten ze tijdens de Global Champions League op vrijdag zowel in de eerste als in de tweede ronde alle balken in de lepels te houden.

Tenslotte was er in St. Tropez ook nog succes voor het bloed van onze schimmelhengst Cicero Z dankzij de Belgische ruiter Pieter Devos en 10-jarige vosmerrie Jarina J (Cicero Z x Harley VDL – F: H.C.B.M. Janssen). Tijdens de 1.45m hoge speedclass op zaterdagmiddag wisten Devos en Jarina J zich na een foutloze ronde te verzekeren van de 3de plaats in het klassement.