Europees goud voor Oliver Fletcher en Hello William!

Stamboek
Hello William - Oliver Fletcher - ©Sportfot

© Sportfot

Het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg in Nederland was afgelopen week het decor voor het Europees Kampioenschap voor de jeugd, waar verspreid over 6 dagen de beste Children, Juniors en Young Riders van Europa de strijd aangingen met elkaar. Ook enkele Zangersheide-paarden kwamen daarbij aan de start en wisten er voor mooie momenten, spannende sport en vooral voor enkele medailles te zorgen!

Met individueel goud bij de Young Riders was de hoofdrol daarbij ongetwijfeld weggelegd voor de Britse ruiter Oliver Fletcher en de 12-jarige hengst Hello William, een zoon van Waldo van Dungen en Stakkato die bij fokker Lissava Stud Farm geboren werd als Willie Wonka LVS Z. Fletcher en Hello William begonnen op woensdag aan hun kampioenschap met een 13de plaats tijdens de eerste qualifier, maar stegen dan stelselmatig in het klassement. Bij de start van de grote ontknoping op zondagmiddag stonden ze nog op de 2de plaats met  score van 2.71 strafpunten, maar door 2 fantastische nulrondes en de concurrentie die in de fout ging kroonde het Fletcher zich uiteindelijk tot de nieuwe Europese kampioen.

Hello William - Oliver Fletcher - ©Sportfot (1)

Hello William was echter niet het enige Zangersheide-paard dat zich in de picture wist te springen bij de Young Riders. Zo ging met een score van 6.98 strafpunten de 4de plaats naar de Monegaskische amazone Anastasia Nielsen en de vos merrie Beau Van De Hagenhorst Z, een dochter van Big Star Jr K Z en Coronado die in Nederland gefokt werd door H.C. Verhagen. Niels en Beau Van De Hagenhorst Z kregen tijdens de finale af te rekenen met een springfout in de eerste ronde en deze 4 strafpunten hielden hen uiteindelijk van het zilver.

Children

Eerder op zondag vond reeds de finale voor de Children plaats en ook hierin was er een medaille weggelegd voor een van de Zangersheide-paarden. Het brons ging namelijk naar de Duitse amazone Brianne Beerbaum en de 12-jarige vos ruin Carrero T Z, een zoon van Carrera VDL en Cero uit de fokkerij van Anna Illetorp. Bij de Children moest een barrage onder de 7 combinaties met een eindtotaal van 4 strafpunten uitsluitsel geven over de medailles en hierin wist Beerbaum met haar Carrero T Z dus een podiumplaats in de wacht te slepen na een foutloze ronde in 31.19 seconden.

Carrero T Z - Brianne Beerbaum - ©Sportfot

Eveneens in de top 5 bij de Children zagen we de Nederlands amazone Liv Linssen en haar 9-jarige merrie Cini W Z, een dochter van Comme Il Faut en Ginus die in Nederland gefokt werd door W. Van Stam. Ook Linssen en Cini W Z behoorden bij het groepje dat zich wist te kwalificeren voor de beslissende barrage en een foutloze ronde in 32.86 seconden leverde haar een 5de plaats op in het klassement.

Junioren

De finale voor de Junioren stond in Kronenberg reeds op zaterdagmiddag op het programma en daarin was er dan weer een zilveren medaille weggelegd voor een van de Zangersheide-paarden. Daarvoor zorgde de Nederlandse ruiter Thijmen Vos met de 9-jarige ruin Cadillac Z, eveneens een zoon van Carrera VDL en dit in combinatie met Quasimodo vd Molendreef. Vos en het fokproduct van G. Weggemans stonden na de eerste qualifier op dinsdag nog op de 14de plaats, maar door vervolgens voor een volledig vlekkeloos parcours te zorgden verzekerden dus ook zij zich van een individuele medaille!