Brons voor Elton van het Exelhof Z in de CSI3* GP van Gorla Minore

Stamboek
Elton van het Exelhof Z - Mariano Ossa  - ©Sportfot

© Sportfot

Afgelopen weekend was er volop internationale springactie op Spaanse bodem met de springtours van Oliva en Valencia, maar ook in Italië vonden verschillende internationale concoursen plaats. Een van die evenementen was het driesterrenconcours in het Equieffe Equestrian Centre van Gorla Minore, waar de CSI3* Grand Prix op zondag succesvol bleek voor de blauw/gele kleuren van Zangersheide.

Er was namelijk een podiumplaats weggelegd voor de Argentijnse ruiter Mariano Ossa en de 12-jarige ruin Elton van het Exelhof Z, een zoon van Elvis Ter Putte en Cassini I, gefokt door Werner Essers van het Exelhof. Ossa en Elton van het Exelhof Z waren een van de elf combinaties die foutloos wisten te blijven in de basisomloop en zich daarmee verzekerden van een plekje in de barrage. Ook in die beslissende ronde hielden zij alle balken in de lepels en met een snelle tijd van 40.33 seconden legden ze beslag op een knappe 3de plaats.

Ook in deze CSI3* Grand Prix zagen we een sterke prestatie van de Zwitserse ruiter Niklaus Rutschi met de 11-jarige vos ruin Amar des Brimbelles Z, een zoon van Amadeus Z en Russel, die in Frankrijk gefokt werd door Haras des Brimbelles. Rutschi en Amar des Brimbelles Z waren op vrijdag al goed voor een mooie 2de plaats in de 1.45m Longines Rankingproef en wisten in de barrage van de Grand Prix in 38.09 seconden de snelste tijd neer te zetten. Helaas hield een foutje onderweg hen van de overwinning, waardoor ze genoegen moesten nemen met een 6de plaats.

Eerder op zondag werd voor de CSI3* competitie ook een 1.40m rubriek verreden. Hier wist de Franse ruiter Franck Goubard opnieuw in de prijzen te rijden met de 8-jarige merrie Ionella IL Mondo Z, een dochter van I'M Special de Muze en Baloubet du Rouet, gefokt door Tim Naessens. Na eerder al twee 8ste plaatsen te hebben behaald in de 1.35m rubrieken op vrijdag en zaterdag, verzekerde dit duo zich met een foutloze ronde ditmaal van een knappe 3de plaats.

Naast de tweede plaats van Rutschi en Amar des Brimbelles Z, wisten tenslotte ook de Belgische ruiter Mike van Olst en de 9-jarige merrie Comme Elle Faut ODTH Z het podium te halen in de Longines Rankingproef van vrijdag. De dochter van Comme Il Faut en Canabis Z, gefokt door NV ODTH, bezorgde van Olst in deze rubriek tegen de klok een mooie 3de plaats in het klassement.