Aganix du Seigneur Z-zoon Assie Mie Nou Z wint in Eindhoven

Hengsten
Assie Mie Nou Z-Siebe Leemans - ©Digishots

© Digishots

Naast de CSI3* competitie waren er afgelopen weekend op de graspiste van CSI Eindhoven ook opnieuw rubrieken voorzien voor de 7- en 8-jarige paarden. Tijdens de openingsrubriek op vrijdag was de overwinning daarin weggelegd voor de Nederlandse ruiter Siebe Leemans en de 7-jarige ruin Assie Mie Nou Z, een fokproduct van Stal Donkers uit het Nederlandse Moergestel. Assie Mie Nou Z is een zoon van onze voshengst Aganix du Seigneur Z en dit uit de Indoctro-merrie Constance, die zelf op 1.60m niveau sprong onder het zadel van de Britse amazone Jessica Mendoza. Leemans en Assie Mie Nou Z finishten in deze rubriek tegen de klok in 61.03 seconden, waarmee ze ruim 2 volle seconden voorsprong hadden op de concurrentie. Maar ook tijdens de finalerubriek op zondag wisten Leemans en Assie Mie Nou Z een plekje in de top van het klassement op te eisen. Zowel tijdens de 1ste als tijdens de 2de fase hielden ze het keurig foutloos en deze prestatie leverde hen ditmaal een 5de plaats op in het klassement.

Assie Mie Nou Z was echter niet de enige Aganix du Seigneur Z-nazaat die indruk wist te maken aan de Karpendonkse Plas. De 2de plaats op vrijdag ging namelijk naar de Noorse amazone Jenny Krogsaeter en de eveneens 7-jarige merrie Agalie van het Wimpelhof Z, een fokproduct van Hans Vanderwegen van DLN BVBA die het bloed van Aganix du Seigneur Z kruiste met dat van Caridor Z. Krogsaeter en Agalie van het Wimpelhof Z lieten het eveneens vlekkeloos verlopen en een dag later bevestigden ze deze prestatie nog eens met een mooie 5de plaats in het klassement.

Tenslotte was er ook nog succes voor het bloed van Kassander van ’t Roosakker Z dankzij de Nederlandse amazone Mel Thijssen en de 7-jarige hengst Rintintin d’Esprit, een zoon van Kassander van ’t Roosakker Z en Malito de Reves die gefokt werd door Marc Kluskens en Els De Dycker. Tijdens de tweede rubriek op zaterdag hielden Thijssen en Rintintin d’Esprit het foutloos, waarmee ze zich verzekerden van de 4de plaats in het klassement.